5 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

’t Hurns Kerkje

’t Hurns Kerkje Website ’t Hurns Kerkje facebook

Dorpsplein 14,
5327 AS Hurwenen

De Hervormde Kerk van Hurwenen werd in 1947 gebouwd, nadat het oude kerkgebouw in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd was geraakt.

Op 26 januari 1952 werd er een orgel aangeschaft dat door de firma Wattel uit Hurwenen werd opgebouwd. Willem van Leeuwen heeft in 1956 diverse werkzaamheden uitgevoerd aan het orgel, maar is niet de bouwer. Die blijft voorlopig onbekend.
Op het orgel zit een gedenkplaat van koper geschroefd met de genoemde ingebruiknamedatum. De firma Nijsse & Zonen restaureerde het instrument in 1980.

De kerk heeft tot maart 2011 dienst gedaan als Kerk en behoorde tot de PKN Rossum Hurwenen.

Op dit moment is ’t Hurns Kerkje in beheer van de bewoners van Hurwenen. Zij wilden niet dat het kerkje verkocht zou worden maar bewaard zou blijven voor een ieder die gebruik wil maken van een inspirerende locatie. Na maanden van overleg met de PKN Rossum Hurwenen heeft de ‘gemeente’ haar toestemming gegeven om de exploitatie in handen te geven van de stichting ‘t Hurns kerkje. Op 16 oktober 2011 is het beheer van het gebruik van het kerkje officieel overgegaan naar de stichting.

Hurns Kerkje - Muzikale Monumenten
×