5 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

KunstFort Asperen

KunstFort Asperen Website KunstFort Asperen facebook

Langendijk 60
Acquoy

KunstFort Asperen is een van de mooiste torenforten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met respect voor de geschiedenis en de omgeving gaat het KunstFort sinds de jaren tachtig in de zomermaanden ieder jaar een spannende relatie aan met disciplineoverstijgende experimentele kunst en cultuurhistorisch erfgoed. KunstFort Asperen verankert steeds opnieuw en vanuit een ander perspectief actuele kunst in een historische omgeving. Daarnaast organiseert het KunstFort rondleidingen en (educatieve) activiteiten.

Monument Fort Asperen
De restauratie en renovatie van het KunstFort, in samenhang met het natuurhistorisch landschap, wordt geleid door de Stichting Monument Fort Asperen (SMFA). Omdat de militaire functie van het Fort bij Asperen verstedelijking heeft geremd, is in de loop der jaren een uniek cultuur- en natuurlandschap ontstaan, dat SMFA graag wil bewaren voor komende generaties.
Het torenfort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militair complex dat tussen 1815 en 1940 is gebouwd. De Linie loopt van Muiden tot de Biesbosch en bestaat uit 46 forten en 5 vestingsteden. Duizend militaire en waterbouwkundige objecten zijn door deze linie verbonden in een omliggend open landschap. KunstFort Asperen is sinds 2009 rijksmonument.

Fort Asperen - Muzikale Monumenten
×