Muzikale Mo(NU)menten is een initiatief van cultuurpact rivierenland en wordt gecoördineerd door het Servicepunt Amateurkunst

Jeroen van Veen

Jeroen van Veen Website Jeroen van Veen facebook
https://www.youtube.com/user/pianomania88

Ligconcert The Best of Einaudi

Jeroen van Veen speelt tijdens ons openingsconcert een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

Jeroen nam alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland. Ook staan zijn uitvoeringen van Einaudi hoog in de iTunes-hitlijsten. De muziek kwam ook uit op vinyl.

Let op! Dit is een ligconcert, dus neem uw matrasje, matje of zitzak mee. Er is geen kaartverkoop, dus zorg dat u op tijd bent!

Jeroen van Veen:

In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.’ De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Tips en info voor het concert:

🎹 Het is een ligconcert dus neem je matje, matrasje of zitzak mee! Naast ligplaatsen hebben we ook een (beperkt) aantal zitplaatsen.
🎹 Het kan koud zijn in de kerk dus zorg voor warme kleding en/ of een dekentje.
🎹 Het concert is gratis toegankelijk. Het is niet mogelijk om te reserveren dus wees op tijd. Vol= vol!
🎹 Om 18.30 uur gaan de deuren van de kerk open. Er staan medewerkers voor u klaar om u een plaats toe te wijzen.
🎹 Het is voor en na het concert mogelijk om een drankje te kopen. Er is geen pauze.
🎹 Om 19.30 uur begint het concert en sluiten we de deuren van de Kerk. Het is niet mogelijk om daarna nog de kerk te betreden.
🎹 Tot slot wensen wij u heel veel plezier tijdens ons openingsconcert. 

×