Muzikale Mo(NU)menten is een initiatief van cultuurpact rivierenland en wordt gecoördineerd door het Servicepunt Amateurkunst

Emmy Verhey Festival

Emmy Verhey Festival Website

Emmy  Verhey Festival

Sinds 2006 vindt ieder jaar een driedaags festival plaats in Zaltbommel. Het festival staat in het teken van klassieke muziek en draagt de naam van violiste Emmy Verhey. Dat is niet zonder reden. Zij krijgt immers ieder jaar carte blanche wat betreft de programmering en het uitnodigen van musici. Dit jaar vindt het festival plaats op 5, 7 en 8 september. Hieronder staan een aantal highlights. Het hele programma is te vinden op de website van het festival.

https://emmyverheyfestival.nl/

Eef van Breen Group
Zaterdag 7 september – 16.30 uur
Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 34, Zaltbommel

Het album ‘Walk of Doubts’ de nieuwste muzikale creatie van de Eef van Breen Group, een intens emotionele wandeling voor het oor. Van een troostend ukelele liedje en grillige jazz tot een extreem virtuoze paniekaanval voor cello solo.

Composities gebaseerd op de negen uur durende theaterhit Borgen van het Noord-Nederlands Toneel. In Borgen ontspint zich een wereld vol persoonlijke en politieke intriges, machtsstrijd, idealen en ambities.

Eef van Breen                                  composities, trompet, flugelhorn/zang
Eva Tebbe                                          harp en zang
Stathis Elio                                         contrabas en elektrische bas
Amber Docters van Leeuwen   cello
Christos Yerolatsitis                       piano/harmonium/toetsen/glockenspiel

http://eefvanbreengroup.com/

Quirine Viersen en Thomas Beijer
Zaterdag 7 september – 20.15 uur
Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 34, Zaltbommel

Quirine Viersen kreeg haar eerste cellolessen van haar vader Yke Viersen, cellist in het Concertgebouworkest van 1971 tot 2014. Ze studeerde bij Jean Decroos en Dmitri Ferschtman aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Heinrich Schiff aan het Mozarteum in Salzburg. Ook de inzichten van Ralph Kirshbaum en Natalia Gutman hebben de celliste sterk gevormd.

Ze won prijzen op het Rostropovich Concours Parijs 1990, op het Internationale Cello Concours Helsinki 1991 en op het Tsjaikovski Concours Moskou 1994. Datzelfde jaar nam ze de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst en in 2000 kreeg ze de Credit Suisse Young Artist Award. Daaraan was een optreden verbonden met de Wiener Philharmoniker onder leiding van Zubin Mehta tijdens het Lucerne Festival.

https://www.quirineviersen.com/
https://www.youtube.com/watch?v=AKwidPsQxWg

Thomas Beijer (1988) is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting.

Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla maken regelmatig deel uit van zijn programma’s.

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus. Naast zijn solo-optredens is hij ook actief als componist en gepassioneerd kamermusicus. Hij maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

https://www.youtube.com/watch?v=jGx7AequpVQ
https://www.thomasbeijer.com/index.htm

Samen spelen zij op 7 september de volgende stukken:

Mendelssohn                                   Cellosonate no. 2 in D opus 58
Martin                                                 Ballade voor cello en piano no. 5
Lutoslawski                                       Grave (Metamorfoses voor cello en piano)
Chopin                                                Cello Sonate in g, opus 65

Amatis piano trio
Zondag 8 september – 14.30 uur
Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 34, Zaltbommel

De Duitse violiste Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlandse pianist Mengjie Han vormen het Amatis Piano Trio. Alle drie studeren zij aan het Conservatorium van Amsterdam. Mengjie Han won in 2013 het Young Pianist Foundation Concours. Het Amatis Piano Trio is de afgelopen jaren o.a. te zien geweest tijdens het Aurora Chamber Music Festival, het Trondheim International Chamber Music Festival en het Grachtenfestival in Amsterdam. De jury van Dutch Classical Talent ziet het Amatis Pianotrio als een kamermuziekgezelschap met veel potentie: “De musici zijn goed op elkaar ingespeeld en staan garant voor gloedvolle, expressieve vertolkingen van het grote triorepertoire.”

Uitvoerenden
Lea Hausmann, viool
Samuel Shepherd, cello
Mengjie Han, piano

Programma

Brahms                                               Pianotrio nr. in C opus 87
Mendelssohn                                   Pianotrio nr. 2 in c opus 66

https://www.youtube.com/watch?v=ACKpSTADIgI
https://www.amatistrio.com/

×