Muzikale Mo(NU)menten is een initiatief van cultuurpact rivierenland en wordt gecoördineerd door het Servicepunt Amateurkunst

Annette Rijnders en Brigitte Duynstee

Annette Rijnders en Brigitte Duynstee leerden elkaar kennen als mezzosopraan bij het Tiels Madrigaalkoor, destijds nog onder leiding van Frits Hendrich. “ Ik viel meteen voor haar stem” zegt Brigitte. Allebei hadden ze al vanaf jonge leeftijd zangles gehad, veel gezongen in diverse koren en gesoleerd. Het klikte, en dat gold ook voor hun stemmen. Die pasten niet alleen mooi bij elkaar maar tilden elkaar ook op. Dat bleek toen Annette en Brigitte gezamenlijk zangles gingen volgen, eerst bij Bernadette Ritzen  en later bij Janine Waardenburg.

Het repertoire omvat klassieke liederen,  aria’s en duetten. Alhoewel de afzonderlijke stemmen elk hun eigen karakter hebben, kleuren ze heel goed samen en  dat maakt dat in duetten het geheel altijd meer is dan de som der delen.

Het duo treedt op in Tiel en omgeving ; soms om met een enkel lied en/of duet een bijzondere gebeurtenis op te luisteren, soms als onderdeel van een concert en soms met een eigen voorstelling.

Voor deze gelegenheid brengen ze een programma dat zal bestaan uit klassieke liederen en duetten van diverse componisten waaronder  Pergolesi, Puccini, Dowland en Brahms.

Daarbij worden ze begeleid door Frits Hendrich, die als organist, pianist, dirigent, docent en componist zijn sporen in Tiel ruimschoots heeft verdiend.

×